DIAGNOSER OCH BEHANDLING

Tyngdpunkten i verksamheten ligger numera på behandling av stress- relaterade besvär, och även fullt utvecklat utmattningssyndrom. Symtomen kan yttra sig som problem med sömnen, med oro, med att glömma saker, känna sig irriterad och ha svårigheter med koncentrationen. Man kan också känna fysisk trötthet, som inte går att sova bort.

Symtomen beror på att kroppens hormonsystem ”går på högvarv”, och det akupunkturen kan hjälpa till med, är att ”varva ned” aktiviteten genom att vissa punkter bearbetas.

Se´n följer också tips hur man kan försöka hantera sin situation, och träning av yogaandning. Även tips om lämplig form av motion och träning.

Jag jobbar också med tinnitus. Där är det extra viktigt med analys av problemen, då ofta både övre nacklederna, käkleden och all muskulatur i dessa områden samverkar och skapar ljud. Själva örat kan förstås också ha en skada. Här får man jobba med flera olika tekniker, där laser är ett viktigt tillskott.Då jag har vidareutbildning inom Ortopedisk Medicin (behandling av rörelseapparatens sjukdomar) ger jag också behandlingar av nedanstående besvär:

Axel: - Senfästeinflammation (överansträngda fästen)

- Artros
- 'Frusen skuldra'
- Armbåge

Armåge: - Tennisarmbåge
- Golfarmbåge
- Musarm

Handled: - Carpaltunnel
- Artros

Höft: - Artros
- Bursit
- Trochanterit

Knä: - Artros
- Meniskskada (och andra mjukedelsskador)

Fot: - Artros
- Hälsenebesvär
- Hälsporre
- Plantarfasceit

Ländrygg: - Lumbago (ryggskott)
- Trötthet
- Stenos
- Diskbråck
- Ischias

Nacke: - Artros
- 'Nackspärr'
- Diskbråck
- Överansträngda muskler
- Huvudvärk
- Migrän

Osteoporos (Benskörhet), behandling består av:
Råd, smärtlindring, hemövningar.

Nämnas kan också att jag ger så kallad traktion, populärt kallat sträckbänksbehandling. Dessutom skapar jag anpassade hemprogram för olika åkommor.